Doorgaan naar hoofdcontent

Green Lagoon uit de Toendra.



Dit is de (ijs)koningin van allemaal. Een echte Lady. Ruikt zwoel naar ylang ylang en citroengras. Half gekleurd met Cambrische ijsblauwe klei, die groenig als een toendra-lagune geworden is. Met zachte karitéboter en castorolie voor extra schuim.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zeep snijden

Niet altijd gaat snijden zo makkelijk als hier, het mes ging als door de (harde) boter. Of moet ik zeggen zachte kaas ?  Deze zeep noem ik Ocean: het stormachtige effect komt van een swirl-in-the-pot zoals dat zo mooi heet: zeepdeeg in twee potten verdelen, ééntje kleuren en weer bij de andere gieten, zonder verder nog te roeren. Zo gaat het in de moule.

Badpralines

Of hoe het leven ook zo zijn zijdezachte kantjes heeft... Gewoon uit het potje in het warme water ploppen, laten oplossen en dan zelf in je bad glijden. Deur dicht, muziekje aan... en de cacaoboter en amandelolie op je huid laten smelten. Voor de lezers-in-bad onder ons: best geen bibliotheekboek in dit badje laten vallen. Het lekkers dringt verbazend snel in je vel, maar ook in papier (ik spreek uit ervaring). Deze schatjes  ruiken naar lavendel. Ze zijn superlang houdbaar, al heb ik dat nooit zelf getest wegens te snel opgebruikt. Als het warm weer is, bewaar ik ze wel in de ijskast, zodat ze goed vast blijven.