Doorgaan naar hoofdcontent

We gaan voor een zijdezachte kerst: bathmelts !

Kusjes-voor-je-huid.

Echt makkelijk om zelf te maken.

Dit heb je nodig:


voor +/- 14 stuks:

cacaoboter 160g-

amandelolie 80g-

sodabicarbonaat 200g -

citroenzuur 100g-

geurtje (enkele druppels EO vb lavendel) -

kleurtje (of niet. deze zijn gekleurd met anattowortel. gebruik iets natuurlijks, en niet te overdadig)

Alles goed afwegen op de keukenweegschaal (in gram.)

Gewoon de kokosolie zachtjes smelten in een pot op het vuur, eventueel au bain mari. Dan een beetje laten afkoelen en al de rest, in volgorde zoals hierboven, eronder mengen met een klopper. Traag maar goed mengen ! In potjes, ijsblokvormpjes of cupcakes gieten, versieren als je wil. Denk erom dat de versiering ook in de afvoer kan terecht komen. Deze moet volgens mij gewoon oplosbaar of verwijderbaar zijn. Alles koel zetten om op te stijven, diepvries werkt het beste (niet laten bevriezen, 10 min max.)

Elk potje is goed voor 1 of 2 badbeurten, gewoon in het warme water ploppen. Je komt er als herboren uit.





Reacties

Populaire posts van deze blog

met: Zachte, zwoele en welriekende feesten !  van boven naar onder: kruidenzeep, ronde bijenzeep met honing, zwoele Ylang Ylang-zeep, zoutscrubs en rode kerstzeep met lavende l   Drie magische koningsgeschenken: de Bijenzeep ruikt naar salie en sandelhout, de Kruidenzeep ruikt naar basilicum en de Rode kerstzeep ruikt naar rozengeranium en lavendel De wonderbare vermenigvuldiging der zepen: cadeau van één is 7, zakje van drie is 20, familiepak van vijf is 30. 

Ouderwetse scheerbeurt

Heerlijk mannelijke scheerzeep uit de oude doos. St-Thomas Bay gegeurd, zonder kleur. Een tikje wit kaolinepoeder zorgt ervoor dat het mesje goed glijdt. Druivenpitolie voor extra verzorging van de huid. Palmpitolie en ricinusolie voor dik schuim. Vastplakken in een theekop of kommetje, borstel nat maken, en schuim draaien. Na gebruik borsteltje en zeepje weer goed schoonspoelen en laten drogen. Ook geschikt voor vrouwenbenen...

Kers(t) op de taart

Met Sinterklaas kan je geen rekening houden als je zeep maakt, dat moet langer van tevoren. Deze kersttaart is al geboren begin november, met twee lagen en extra zeepblaadjes en -vruchtjes als versiering. Ik wilde er graag een foto van maken in zijn geheel, want straks gaan die partjes allemaal in verschillende cadeauzakjes. De extraatjes zijn rijstolie, en kerstgeurtjes voor de onderste laag, bloemgeurtjes voor de bovenste. Gekleurd met cacaopoeder en curcuma, oxidepoeders voor de versiering. Als je het aandurft om hem onder de waterstraal te houden, een verwennerij voor het hele lichaam.    Bijschrift toevoegen