Doorgaan naar hoofdcontent

Kers(t) op de taart

Met Sinterklaas kan je geen rekening houden als je zeep maakt, dat moet langer van tevoren.
Deze kersttaart is al geboren begin november, met twee lagen en extra zeepblaadjes en -vruchtjes als versiering. Ik wilde er graag een foto van maken in zijn geheel, want straks gaan die partjes allemaal in verschillende cadeauzakjes.
De extraatjes zijn rijstolie, en kerstgeurtjes voor de onderste laag, bloemgeurtjes voor de bovenste. Gekleurd met cacaopoeder en curcuma, oxidepoeders voor de versiering. Als je het aandurft om hem onder de waterstraal te houden, een verwennerij voor het hele lichaam. 
 
Bijschrift toevoegen




Reacties

Populaire posts van deze blog

Ho Ho Ho

  Een beetje uitleg over deze 7 zeepjes:   linksboven: Bananen nut slice met banaan, yoghurt en arganolie uit Marokko. Zonder veel geur of kleur. rechtsboven: Koffiezeep voor in de keuken, (of liever, cappuccino). Met zonnebloemolie en... koffie natuurlijk. Ruikt naar kruidnagel. midden rechts: Ronde bloemenzeep met rijstolie en roze klei. Erg vrouwelijk gegeurd. midden: Ocean black swirl : met zwart oxidepoeder voor het effect. Geurt naar ceder. Een echte mannenzeep! links onder: Pepermuntbloem met amandelolie. Een weldaad voor de huid. Ruikt naar anijs. onder: Ocean green swirl met groen oxidepoeder en arachideolie. rechts: Zouthart : enkel kokosolie en oerzeezout. Voor een grondige scrub. Met citronellageur.   Bijna alle zepen bevatten olijfolie, bio-kokosolie; palmolie, amandelolie of rijstolie, echte Callebaut cacaoboter, en niet te vergeten: bijenwas. Deze keer kwam de bijenwas rechtstreeks van de imke...

Dat zoete weertje was perfect voor de Suikeren Zondagmarkt.