Doorgaan naar hoofdcontent

Zeep snijden




Niet altijd gaat snijden zo makkelijk als hier, het mes ging als door de (harde) boter. Of moet ik zeggen zachte kaas ?  Deze zeep noem ik Ocean: het stormachtige effect komt van een swirl-in-the-pot zoals dat zo mooi heet: zeepdeeg in twee potten verdelen, ééntje kleuren en weer bij de andere gieten, zonder verder nog te roeren. Zo gaat het in de moule.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ho Ho Ho

  Een beetje uitleg over deze 7 zeepjes:   linksboven: Bananen nut slice met banaan, yoghurt en arganolie uit Marokko. Zonder veel geur of kleur. rechtsboven: Koffiezeep voor in de keuken, (of liever, cappuccino). Met zonnebloemolie en... koffie natuurlijk. Ruikt naar kruidnagel. midden rechts: Ronde bloemenzeep met rijstolie en roze klei. Erg vrouwelijk gegeurd. midden: Ocean black swirl : met zwart oxidepoeder voor het effect. Geurt naar ceder. Een echte mannenzeep! links onder: Pepermuntbloem met amandelolie. Een weldaad voor de huid. Ruikt naar anijs. onder: Ocean green swirl met groen oxidepoeder en arachideolie. rechts: Zouthart : enkel kokosolie en oerzeezout. Voor een grondige scrub. Met citronellageur.   Bijna alle zepen bevatten olijfolie, bio-kokosolie; palmolie, amandelolie of rijstolie, echte Callebaut cacaoboter, en niet te vergeten: bijenwas. Deze keer kwam de bijenwas rechtstreeks van de imke...

Dat zoete weertje was perfect voor de Suikeren Zondagmarkt.